Links en meer

 

RouwHulp

voor kinderen en jongeren in rouw

Ambulatorium.nu

Het Ambulatorium is een hulpverleningsinstelling van de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Universiteit Utrecht. Er werken verschillende medewerkers die zich gespecialiseerd hebben in rouw en verliesverwerking. Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen er terecht voor hulpvragen die betrekking hebben op rouw en verliesverwerking. Voor volwassenen geldt dat, indien er een verwijzingvan de huisarts is, de behandeling wordt vergoed door zorgverzekeraars. Voor kinderen en jongeren is het van belang of er een contract met uw gemeente is afgesloten.

 

PaulBoelen.nl

 

Persoonlijke website Paul Boelen. De site biedt informatie over wetenschappelijk onderzoek naar rouw en verliesverwerking.

MarikenSpuij.nl

 

Persoonlijke website Mariken Spuij. De site biedt informatie over wetenschappelijk onderzoek naar rouw en verliesverwerking bij kinderen en jongeren.

 

 

JosdeKeijser.nl

 

Persoonlijke website Jos de Keijser (Hoogleraar Klinische Psychologie Rijks Universiteit Groningen). Informatie over wetenschappelijk onderzoek naar gevolgen van moord en suïcide.

TraumaRecovery.net

 

Informatie over het herstel na een traumatische gebeurtenis (Engelstalig).

 

Achterderegenboog.nl

 

Achter de Regenboog is er voor ouders/verzorgers en kinderen, maar ook voor leerkrachten, hulpverleners en andere belangstellenden. Men kan er terecht voor steun en raad voor, tijdens en na het overlijden.

 

 

KindenRouw.nl

 

Kind en Rouw heeft tot doel om voorlichting te geven aan kinderen en ouders als er een familielid of belangrijke ander is overleden.

 

LandelijkSteunpuntRouw

 

De Landelijke Steunpunt Rouw (LSR)is een centraal punt waar iedereen terecht kan voor informatie, publicaties en voorlichting over rouw. Ook kan op verzoek doorverwezen worden naar diverse vormen van rouwzorg.

 

 

Rouw.nl

 

Website met algemene en uiteenlopende informatie over rouw en verliesverwerking.Rouwverwerking.nl

 

U vindt hier een groot aantal links naar uiteenlopende sites over rouw en verliesverwerking.

 

RouwNaMoord.nl

 

U vindt hier informatie over de behandelmogelijkheden voor nabestaanden van moord.

Contact: info@rouwhulp.nl 030-253 7624 of 030-253 4462

 

 

Copyright © All Rights Reserved