Informatie voor kinderen en jongeren


RouwHulp

voor kinderen en jongeren in rouw



Waarom bestaat er een behandeling voor kinderen en jongeren in rouw?


Het overlijden van een ouder, broer of zus is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen die kinderen en jongeren kunnen meemaken. Het verwerken van de dood is niet makkelijk, het is vaak knap lastig en kost tijd. Toch lukt het de meeste kinderen en jongeren om zich in de loop van de tijd beter te gaan voelen en om minder last te hebben van gevoelens zoals bijvoorbeeld verdriet, boosheid of angst en ‘weer door te gaan’ met hun leven. De behandeling helpt je daar extra bij, hoe moeilijk en lastig het soms ook is.




Wat leer je in de behandeling?


Tijdens de behandeling krijg je informatie over rouw en verliesverwerking. Er wordt met je gepraat over dingen als ‘wat is rouw?’, ‘welke gevoelens horen daar allemaal 'bij?’, ’welke gevoelens heb jij?’ en ‘hoe doen en denken kinderen en jongeren dierouwen?’.Je leert in de behandeling hoe je je anders (beter) kunt gaan voelen. We leren je hoe wat je denkt en doet, invloed heeft op hoe je je voelt. In iedere behandeling kijken we samen met jou wat voor jou belangrijk is en wat jou het beste zou kunnen helpen. We leren je ook om om te gaan met situaties die jij moeilijk vindt omdat ze je doen herinneren aan het verlies. Ieder kind is uniek dus iedere behandeling is een beetje anders.



Een behandeling op maat!

 

Tijdens de behandeling is het niet perse nodig om veel over jezelf of over je gevoel te praten. Het mag natuurlijk wel. Maar we kiezen een manier die bij jou past. Afhankelijk van wat jou het beste kan helpen maken we samen een plan. We doen dit aan de hand van een werkboek. Er zijn ook opdrachten die je thuis kunt doen.



Hoe lang duurt de behandeling?


De behandeling bestaat uit negen bijeenkomsten die steeds 45 minuten duren. Er is iedere week een bijeenkomst.



Ouder(s)/verzorger(s)


Omdat je ouder(s)/verzorger(s) belangrijk voor je zijn, werken we in de behandeling ook met hen. We nodigen je ouder(s)/verzorger(s) een aantal keren apart uit om te pratenover rouw– en verliesverwerking bij kinderen en over hoe zij jou het beste kunnen steunen in het rouwproces. De behandeling bestaat naast negen bijeenkomsten voor jou, uit vijf bijeenkomsten voor je ouder(s)/verzorger(s).



Vragen?


We kunnen ons goed voorstellen dat je na het lezen van deze informatie allerlei vragen hebt. Je kunt ons mailen of bellen. Je vader of moeder kan voor jou ook een afspraak met ons maken. We zijn goed bereikbaar via info@rouwhulp.nl




Contact: info@rouwhulp.nl 0343-769154



Copyright © All Rights Reserved